Grecki ser Halloumi ze szparagami i gorgonzolą

Grecki ser do grillowania lub smażenia – Halloumi świetna sprawa normalnie dla mnie „OBS” (orgazm bez stosunku)  połączony ze szparagami uduszonymi w maśle i serze Gorgonzola to 100% pewniak na wkupienie się w łaski każdej niewiasty 😉 sami zresztą zobaczycie na focie skuteczność tego przepisu…Zaczęło się niewinnie – spacerek po jarmarku z chęci poszukania jakichś nowych rzeczy do szamania i inspiracji kuchennych , no i przy stoisku z bułgarskimi specjałami i przetworami ( kupiłem kilka do spróbowania i jakby co wykorzystam )  nawinęła się zgrabna niewiasta o podobnych zainteresowaniach kulinarnych , od słowa do słowa wyszło na to, że spróbowałaby czegoś smacznego …  Trzeba było stanąć na wysokości zadania więc  zaproponowałem 100% pewniaka czyli Halloumi ze szparagami – przynęta została wzięta no i ….. Zreszta sami zobaczycie 😉 dalej.
Do tego przepisu potrzeba:

  • Ser Halloumi
  • Zielone szparagi ze słoika (peruwiańskie)
  • Ser Gorgonzola
  • Masło
  • Oliwa
  • Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Na oliwie smażymy do uzyskania złotego koloru ser Halloumi , równolegle na drugiej patelni na maśle dusimy szparagi pod koniec dodając pokruszony ser Gorgonzola , przyprawiamy pieprzem (soli mało bo Gorgonzola słona) i gałką muszkatołową – wrzucamy na talerz podajemy i możemy pieścić swoje podniebienie smakiem potrawy 😉 . Do tego jakieś dobre białe wino i …… Na pewno „będzie się działo , ojjj bedzie się działo ” (Owsiak, mam nadzieję, że nie obrazisz sie za cytatkę w innym kontekście niż Twoja orkiestra świątecznej przemocy 😉 ).

Halooumi ze szparagami

Halooumi ze szparagami w całej okazałości

Halloumi ze szparagami

Miło jest patrzeć na zadowoloną z jedzenia kobietę

Podziel się na:
  • Print
  • Blip
  • Wykop

Może rzucisz okiem i na te: