Gruszki karmelizowane z sosem balsamicznym

Gruszki karmelizowane z sosem balsamicznym

Wyłudziłem sobie (jak to mawia mój kolega Topol) gruszki, jako, że na surowo to ja nie za bardzo, postanowiłem z gruchami zrobić coś sensownego. Padło na gruszki karmelizowane w miodzie i occie balsamico.
Proste wykonanie a niebo w gębie, pokombinuję z dodatkami – zastanawiam się nad orzechami i moją ulubioną gorgonzollą .

Gruszki karmelizowane z sosem balsamicznym przepis
Print
Składniki
  • 1 gruszka
  • 2 duże łyżki płynnego miodu
  • 2 3 duże łyżki octu balsamicznego
Przygotowanie
  1. Gruchę obieramy,kroimy na plastry, na patelnię dajemy dwie łyżki miodu i smażymy tak ze 3-4 minuty, potem dodajemy ocet balsamiczny i dosmażamy kolejne parę minut aż gruszki zmiękną, ciepłe możemy wciągać z lodami.
wyłudzone gruszki

wyłudzone gruszki

 

gruszki karmelizowane w miodzie

gruszki karmelizowane w miodzie

Podziel się na:
  • Print
  • Blip
  • Wykop

Może rzucisz okiem i na te: