Gruszki w burgundzie

Gruszki w burgundzie
Jako, ze wyłudziłem sporo gruszek to postanowiłem cosik na nich poćwiczyć, ponieważ już mam za sobą doświadczenia z karmelizowana gruszką w miodzie i occie balsamicznym to teraz postanowilem spróbować gruszki w burgundzie albo inaczej w czerwonym winie…
W sumie bylem ciekaw jak to będzie smakowało i w sumie byłem zadowolony, myslę , że spokojnie można bedzie poderwać na jakąś smakowitą przedstawicielke płci przeciwnej. 🙂

Gruszka w burgundzie przepis
Print
Składniki
  • 4 gruszki
  • poł flaszki czerwonego wina
  • 150 g cukru
  • 3 goździki
  • kawałek cynamonu
  • laska wanilii
  • otarta skórka z pomarańczy
  • 150 ml gęstego soku malinowego
Przygotowanie
  1. Wlewamy wino do garnka, dodajemy przyprawy, gruszki obieramy i wrzucamy do gara z winem, gotujemy na małym ogniu dopóki nie zmiekną (tak w zależności 8-15 minut) potem wyciągamy gruszki a do garnka wrzucamy gęsty sok i całość redukujemy do postaci gęstego sosu którym polewamy wyciągnięte gruszki – ot i wszystko.
Gruszka w burgundzie

Gruszka w burgundzie

ekstra gruszka w burgundzie

ekstra gruszka w burgundzie

Podziel się na:
  • Print
  • Blip
  • Wykop

Może rzucisz okiem i na te:

Tags: ,