Kaszanka na boczku

Kaszanka chodziła za mną już od dłuższego czasu , przyznaje lubię ją pasjami – szczególnie jak mi się uda dorwać świeżą wiejską kaszankę (z czym przyznaję jest coraz trudniej) zawsze robię ją w sposób jak najprostszy i jak najbardziej niezdrowy czyli – z dużą ilością boczku, cebuli no i oczywista oczywistość z cebulą smażoną. Dodatkowo do kompletu obowiązkowo ogórek małosolny albo ogórek kiszony a w ostateczności ogórek konserwowy.
Składniki

  • kaszanka
  • parę plasterków boczku
  • ogóras

najpierw smażę boczek w plasterkach z obu stron (lubię mocno przysmażyć) potem go wyjmuję a na patelnię wrzucam pokrojoną cebulę , chwilę smaże i wrzucam kaszankę , potem wyciągam to i kładę na boczek. W zależności od nastroju wciągam albo z pieczywem albo z ziemniakami z wody (najlepsze są młode).

kaszanka na boczku

kaszanka na boczku

Podziel się na:
  • Print
  • Blip
  • Wykop

Może rzucisz okiem i na te: