Krewetki z makaronem i czosnkiem

Czas na robactwo morskie czyli krewetki, kontynuując linie prostych przepisów będą to krewetki z czosnkiem na maśle.  W sumie co najprostsze smakuje najlepiej i taka zasada sprawdza się najczęściej.

Krewetki z makaronem i czosnkiem
Print
Składniki
  • 1/4 kg krewetek tygrysich
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 opakowania makaronu rurki
  • 4-5 pomidorów koktajlowych
  • opcjonalnie garść rukoli (a bo miałem pod ręką i była soczysto-chrupiąca 😉
  • sól/pieprz do smaku
Przygotowanie
  1. Krewetki myjemy, usuwamy te skorupy (jak są) z tyłka, dokładnie osuszamy i odkładamy. Czosnek siekamy, makaron gotujemy na miękko i go hartujemy pod zimną wodą i osuszamy. Na patelni rozpuszczamy masło , po chwili dodajemy czosnek, chwilke smażymy następnie wrzucamy krewetki , podsmażamy wszystko dodajemy makaron i jeszcze chwilę dusimy. wykładamy na talerz dodajemy pokrojone w ćwiarki pomidory, trochę rukoli, solimy czy pieprzymy do smaku i ze smakiem wciągamy.

krewetki z makaronem

krewetki z makaronem

Podziel się na:
  • Print
  • Blip
  • Wykop

Może rzucisz okiem i na te: