Makaron z truskawkami

Co tu dużo pisać, makaron z truskawkami (koniecznie kaszubskimi) można jeść wiadrami … Wystarczy posypać cukrem polać gęstą śmietaną i już mamy coś niecoś jak to mawiał Kubuś Puchatek.

Makaron z truskawkami i śmietaną
Print
Składniki
  • Makaron – ile tam kto chce i zdoła zjeść
  • Truskawki – jak wyżej
  • Śmietana 18nastka – jak wyżej
  • Cukier – jak wyżej
  • Cynamon – tak max łyżeczka
Przygotowanie
  1. Makaron gotujemy, truskawki kroimy na ćwiartki czy połówki,makaron studzimy/hartujemy pod zimną wodą, mieszamy to wszystko, posypujemy cynamonem, cukrem albo cukrem pudrem, miąchamy (czyli mieszamy jak to określa mój przyjaciel Topol) polewamy gęstą śmietaną i możemy jak jest gorąco wstawić do lodówki (na zimno myślę, że smakuje jeszcze lepiej) albo wciągać od razu.
makaron z truskawkami

makaron z truskawkami

truskawki makaron śmietana

Podziel się na:
  • Print
  • Blip
  • Wykop

Może rzucisz okiem i na te: