Sałatka z wątróbek rybnych

Lubie wątróbki rybne , takie z puszki w oleju lub jak to nazywają po kaukasku i to w najprostszej postaci, dodając tylko cebulę, ale teraz postanowiłem sobie trochę wzbogacić je używając do tego troszkę więcej składników takich jak :

  • czerwona cebula
  • ogórek kiszony
  • pomidor
  • sosu z przecieru pomidorowego

Cebulę i ogórek kroimy w plasterki, pomidor ja kroję dowolnie jqak mi do łba strzeli , sos robimy następująco – bierzemy dwie duże łyżki przecieru pomidorowego dodajemy małą łyżeczkę oliwy i płaską mała łyżeczkę ziół prowansalskich i jeden posiekany i zmiażdżony ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku . Całość układamy w dowolnej kompozycji i serwujemy do wciągania 😉
Smacznego.

wątróbki rybne sałatka

wątróbki rybne sałatka

sałatka z wątróbek rybnych

sałatka z wątróbek rybnych

PS
W następnym odcinku relacja z „wiejskiego śniadania” (w dostawie oprócz „dużych niebieskich ocząt” mają być wiejskie jaja i domowe wyroby wędliniarskie , że nie wspomnę o miodzie lawendowym … ) „ojjj będzie się działo” jakby rzekł „owsik” 😉

Podziel się na:
  • Print
  • Blip
  • Wykop

Może rzucisz okiem i na te: