Stek z kurkami w rozmarynie

Ostatnio „na tapecie” mam steki – chyba to jest spowodowane tym, że znajomy rzeźnik co chwila odkłada dla mnie co smaczniejsze kawałki mięcha. Także dzisiaj stek z kurkami w rozmarynie.

Stek z kurkami

Stek z kurkami

Stek z rozmarynowymi kurkami
5.0 from 1 reviews
Print
Składniki
  • Polędwica wołowa na stek
  • 250 g kurek
  • 3 gałązki rozmarynu
  • masło
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
Przygotowanie
  1. Kurki podsmażamy na maśle z gałązkami rozmarynu (solimy i pieprzymy do smaku pod koniec), stek smażymy na oleju godzinę wcześniej wyciągając z lodówki soląc i pieprząc oraz smarując olejem, smażymy po 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy razem z kurkami.
stek i kurki w rozmarynie

stek i kurki w rozmarynie

 

Podziel się na:
  • Print
  • Blip
  • Wykop

Może rzucisz okiem i na te:

Tags: ,