Szparagi duszone w maśle

Zielone szparagi masło i tarta bułka …
Print
Składniki
  • Pęczek szparagów
  • masło
  • bułka tarta
Przygotowanie
  1. Szparagi myjemy obieramy tak od 2/3 albo 1/2 długości licząc od głowek, odcinamy zdrewniałe dolne części , kroimy szparagi na kawałeczki. Na patelni rozgrzewamy masło i sruuuu szparagi na rozgrzane masło , przykrywamy i dusimy tak około 10 minut , mieszając od czasu do czasu, mozna delikatnie podlać wodą. Jak już szparagi zmiękną i dojdą przekładamy na półmisek. W międzyczasie na drugiej patelni lekko prażymy tartą bułkę , dodajemy masło i robimy quazi soso-polewkę którą potem polewamy szparagi przed ich wciągnięciem . Niebo w gębie , mówię Wam …

 

Szparagi duszone w maśle, klasyka jak dla mnie – najprostsza i chyba najsmaczniejsza wersja dania z zielonych szparagów, prosta i nie wymagająca dużo czasu . Całe danie można przygotować w 15 minut.

zielone szparagi - pęczek

zielone szparagi - pęczek

 

szparagi duszone w maśle

szparagi duszone w maśle

Podziel się na:
  • Print
  • Blip
  • Wykop

Może rzucisz okiem i na te: